fredag 25 februari 2011

Kackakalas

Väntar på förlagsredaktören och hennes åsikt. Lånade nämligen en bok med systerdottern idag. Den fina prinsessan av Petter Lidbeck och Thomas Fröhling. Varken hon eller jag blev begeistrade. Vad sägs om texten på första sidan:

"Det var en gång en prinsessa som var så fin att hon bara bajsade i sömnen. Varje natt gick hon till den kungliga toaltten och tog i för far och fosterland."

Bajsade i sömnen. En flicka som bajsar för sin far. Hur tänkte de? Jo, det heter att man tar i för kung och fosterland. Men man kopplar inte sin pappa till bajsandet. Ens på natten i sömnen.

Sen kommer det en paparazzi och prinsessans skitande hamnar i kvällstidningarna. Pappa kungen sätter lås på skithuset och den stackars prinsessan kan inte kacka mer. Inte ens i sömnen. Men hon äter och äter och äter så hon blir fet. Till sist orkar hon inte mer, men hovdamen trugar ändå i henne ett plommon.

Och så exploderar hon som en bajsraket och det blir kackakalas all over the place.

Att vad tänkte de? Bajsigt värre.

4 kommentarer:

  1. alltså VA?!! det här hittar du på, eller va? säg att det är så.

    SvaraRadera
  2. Att nä. Tyvärr inte. Måste kanske tillägga att jag nog inte är så värst pryd av mig. Bajshumor kan t.o.m. vara riktigt roligt ibland. Men inte här. Kanske jag är för rojalistisk?

    SvaraRadera
  3. Fjantigt friande till barn i kackafasen. Förkastliga könsrollsjuckerier och förljuget om kroppsfunktioner. Suck. Riktigt seriöst dålig bok, mystiskt att ett kvalitetsförlag (Natur&Kultur) ger ut den.

    SvaraRadera