fredag 25 februari 2011

Gatubilden

Än en gång har jag blickat ut över småstadens gågata. Eller gå-stump, kanske man skall kalla det. Varför måste det vara så fult? Jag älskar det gröna huset med det röda och vita runt fönstren, men inte de förbenade skyltarna. Inte ens symmetriskt uppsatta. Hur kan man sätta upp en skylt som är exakt lika lång som fönstren på det sättet att ena kanten knappt går fram till fönstret medan den andra går drygt förbi? Jag fattar inte. Kan gåbbar inte mäta? Eller orkar de bara inte flytta på stegen om de engång lutat upp den?

Men än värre är tejpningen av hela fönster. Tror de faktiskt att man inte hittar till typ JYSK om de inte fyller hela sitt helt fantastika stora fina skyltfönster med blåvit tejp? På riktigt. Centrums mestabästacentralaste skyltfönster är fyllt med f-cking TEJP!

Varför vill man ha det så? Är det så enkelt att alla butiker i en kedja måste ha samma format? Eller orkar de enskilda företagarna inte ens fundera på saken? Det funkar någorlunda i en storstad att ha megastora skyltar, och där kanske man behöver dem för att synas i mängden, men här? Säger bara det. Störst är inte bäst.

Fönstershoppa. Finns det ens något sådant mera? Vem vill glo på olika färgers tejp?

Brukar sitta och kolla ner från Brasserie ibland också. Hur tråkig är inte utsikten därifrån? Banker och bostadsförmedlingar. Och en frissa med enorma men insvepta fönster? Ser ut som en begravningsbyrå. (Nu har jag inte varit ditåt på länge så det KAN ju ha ändrat. Hoppas, hoppas, hoppas.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar