onsdag 9 februari 2011

Hemlek

Vissa dagar funkar det hur bra som helst. Det är de dagar jag leker hemlek. Jag är mamman. Hon är 16 år. Eller 20. Vuxen i alla fall. Mamman har några barn. Typ en baby och kanske nån lite äldre. Nån kanske är i skolan. När man är vuxen och har barn skall man laga mat. Och byka. Och baka. Hämta posten och samtidigt sopa trappan. Sätta på lite salt och kanske skotta snö. Så får man dammsuga också. Riktigt överallt. Inte bara i det egna rummet. Det är ganska kul.

När man är mamma och vuxen får man också sopa bilen och sedan köra den. Man skall ju hämta sina barn från idrottsplanen. Sen får man laga mellanmål åt barnen och dricka kakao med dem innan man får köra bil igen. Då får man bära ut det tunga dragspelet till bilen också. Det som man inte orkar bära då man är barn. Man riktigt känner hur stark och vuxen och 16-årig man är. Eller 20.

Har man riktigt små barn får man klä på dem. Och av dem. Och på dem igen. Och byta blöja. Flera gånger per dag. Har man en riktigt riktigt liten baby så får man amma. Det är kul för då har man ju bröst också. För då är man ju redan 16. Eller 20.

1 kommentar:

  1. Aha! Det är så du gör! Och jag som aldrig tyckte om hemlek som barn ...

    SvaraRadera