fredag 6 januari 2012

Taktikerande

Det är alltid lika intressant med val. Och det skulle vara väldigt intressant att se resultaten i ett val där mänskor skulle tvingas rösta på den person de verkligen vill ha som president. Jag är säker på att resultatet skulle vara helt annorlunda. Speciellt i presidentval där det ganska så sannolikt blir en andra valomgång. Utom om en heter Kekkonen, typ.

Och fortfarande funderar jag väldigt mycket på medias andel i vem som blir president. Nu står det ju Niinistö mot Haavisto i andra omgången om gallupen håller. Hur påverkar det röstandet när man läst det? Jag tror att det kommer att påverka mitt röstande. Kanske. Måste kolla fler valmaskiner först.

Tänk hur spännande det skulle vara om man inför valet endast fick utnämna kandidaterna och dessa inte skulle få uttala sig om något alls innan valet som kunde ske veckan efter utnämningarna. Då skulle verkligen kandidaternas aktivitet innan valrumban räknas. Då skulle det gälla för politikerna att hålla sig framme om det är val på gång eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar