onsdag 8 maj 2013

Kontrasterna

Att Okej skulle ha varit en föregångare i jämställdhet är kanske inte det första man tänker sig. Snarare har man en bild av nakna kvinnobröst och tuffa killar. Men då man ser dokumentären inser man att grundaren Hans Hatvig har rätt då han säger att man ville vara jämställd. Skall det vara nakna kvinnor på bilderna, så skall det också vara nakna män. Det är ju bara det att nakna män kan vara så osexiga.

Väldigt intressant var det att höra att Dag Finns populäritet bland kvinnorna minskade efter dessa bilder. En motsvarande bild av Samantha Fox hade ju antagligen bara ökat populäriteten. Jag tycker det är underligt att män och kvinnor är så olika. Att män vill se allt medan kvinnor helst vill fantisera själv. Att män inte kan nöja sig med små titthål medan kvinnor nästan blir äcklade av att se allt.

Att sånt.

En annan sak som fascinerar då man ser på dokumentären är skillnaden mellan de olika artisterna. Hur helyllemormonkillar kan samsas med köttätandeslashasar på uppslagen. Själv hade jag en Carola-affisch på väggen. Kom det killar på besök var det bara att flytta över sini-tarran till andra sidan och så kunde man låtsas att man diggade Kiss. Allt var så enkelt förr. Precis som de sade i dokumentären.

2 kommentarer:

  1. Jag hade en plasch som föreställde Paul Stanley på min vägg. Utan skjorta, iklädd läderbrallor. Precis som du, jag tyckte inte ens om Kiss, men tyckte det var tufft att ha en lättklädd man på väggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ärligt talat tyckte jag nog det var mer skrämmande än tufft.

      Radera