torsdag 15 mars 2012

Frustrerande

Det finns så mycket jag har tänkt skriva om. Massor av påbörjade inlägg, men jag hinner aldrig få något klart. har så mycket andra projekt på gång. Bland annat ett operaprojekt med premiär i Karis 7.5.

Drömmer om Riviera. Har inte ens hunnit skriva om den. Men Finsalongen bjuder på texten.

För den som är intresserad av operan som även uppförs i Ekenäs, Borgå, Oskarshamn, Rimforsa, Linköping och Boxholm. Kanske också i Helsingfors:
År 2012 är det hundra år sedan August Strindberg dog. Detta tänker vi ta fasta på genom att sätta upp Hugo Weisgalls (1912-1997) ”The Stronger” som vi kommer att uppföra på svenska. Monologoperan baserar sig på August Strindbergs drama ”Den starkare”. Med valet av denna opera lyckas vi med en dubbel hyllning. Det finns en tragikomisk koppling mellan textförfattarens och kompositörens döds- och födelsedatum. Då denna opera är lite för kort för en helkvällsföreställning, uppför vi efter pausen även Claude Debussys (1862-1918) ”L´enfant prodigue” (Den förlorade sonen) och lyckas på det sättet få in en tredje jubilar i och med kompositörens födelseår. ”L´enfant prodigue” uppförs på franska.

1 kommentar:

  1. Tufft! Kom ihåg att skicka info till en viss byrå så att vi kan marknadsföra.

    SvaraRadera