söndag 26 februari 2012

UMK

Gammalt eurovisionsfan som jag är kan jag ju inte låta det nya formatet gå helt okommenterat förbi. Dock var det hela så dåligt planerat att jag knappt kollade alls. Yle måste ju ha vetat om att Voice of Finland går samtidigt. Och eftersom det på riktigt är ett ganska bra format med sångare som faktiskt kan sjunga så får nog UMK bli i bakgrunden. Redan för något år sedan förlängde ju Yle pinan genom att sända en massa deltävlingar och innan de kom till skott hade man ju somnat många varv. Samma gäller nog melodifestivalen även om nivån är mycket mycket högre. Vem orkar vara intresserad flera månader i sträck? Det var förresten ganska knäckande att kanalsurfa mellan de två tävlingarna igår. Inte för sångernas skull egentligen. Men hela showen.

Nåja. Det som störde mig mest var fredagens semifinal. Tävlingen om vem som är looser, liksom. Vad är det för vits att låta fem bidrag gå direkt till final, två får tävla om sista finalplatsen och den som förlorar är en looser. Det om något är väl mobbnings-tv?

En annan störande grej var ju också att the Rasmus uppförde sin nya sång i programmet, utan att tävla. Likaså Anna Abreu (fast hennes låt var väl inte ny). Vad är det för vits? Att påvisa att de här "riktiga" artisterna nu sen ändå inte vill vara med?

För att nu glädjas åt något kan man ju vara glad att så många röstade på det svenska bidraget med tanke på allt svenskhat man annars får höra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar