lördag 1 juni 2013

Naturväktarna, hoj II

Jag har en undran över tulpaner. Kan de emigrera från land till land under vintern? Det är nämligen så att en lila, modern, tulpan dykt upp i landet med röda och gula tulpaner. Detta land är anlagt på femtiotalet. (Förra århundradet. Och -tusendet) Hur kan detta vara möjligt? Om jag minns rätt mellanlandade denna lila tulpan i fjol somras i ett annat land som ligger mitt emellan dessa två jag talat om tidigare i min fråga.

Kan den eventuellt ha fått hjälp av någon? Något djur? Eventuellt en mullvad? Vi har nämligen några högar som ser ut att vara gjorda av mullvadar, men dessa rör sig (högarna alltså) inte i direkt närhet till detta land.

Hur är det med lagen i sådana här fall? (Ifall det alltså ens är möjligt att detta kan ha skett) Kan en lila tulpan få visum eller uppehållstillstånd i det nya landet, eller räknas den som en illegal flykting? Borde jag i så fall agera Amnesty och se till att hjälpa den tillbaka till sitt eget land? Eller då kanske till mellanlandet eftersom det kanske pågår krig i hemlandet då den sökt  sig vidare därifrån.

Tacksam för svar.

1 kommentar:

  1. En stilla undran, kan tulpaner fröså sig själva? Annars kanske det är frågan om adoption!

    SvaraRadera