tisdag 4 december 2012

Trender och mode

Visst är det kiva med trender och mode. Sådär lagom lite i alla fall. Men mest är det ju nog störande. Dagens mest störande handlar om duschhyllor. Varför skall de vara så smala att schampo-flaskorna inte vill hållas på dem? Jo för att det är snyggt. Enligt trenden. Inte för att det är praktiskt och välfungerande. Och vad är det med alla rostfria duschhyllor? Rostfritt som ändå inte är rostfritt i det långa loppet. Utan måste bytas ut om ett tag. Väldigt ekologiskt.

Mode är ju också väldigt störande. I färgval har det blivit bättre sedan jag var ung. Då fanns det knappt andra färger än pastell för unga och mörkblått och beige för vuxna. I beige ser jag ut som en pizzadeg. I mörkblått ser jag ut som ett lik. Men nu finns det tackochlov färger att tillgå. Ibland. För till hösten är färgerna brutna. Nix nej för mej.

Men värre är det med tillskärningarna. Varför skall alla ha samma snitt även om det inte passar kroppsformen? Ibland kan snygga smala tjejer se ut som lönnfeta hösäckar bara för att de har moderiktga kläder på sig. Moderiktiga, men med en modell som inte råkar passa just dem. Och vad är det med alla vida halshål och trekvartsärm? Jo visst. Hur snyggt som helt. En vårdag i Paris. Men inte i den snöiga nord. Det blir ju ändå inte snyggt att vira in sig i halsdukar som täcker den fina halsringningen. Halsdukar som täcker nästan.

2 kommentarer:

  1. Här en firma som säljer snygga färgranna kläder för plus size.

    www.lovehandles.fi

    Tyväee ska man också ha plus size plånbok...

    SvaraRadera
  2. Fast det var inte plus size kläder jag menade. Snarare tvärtom. Alltså hur man kan få även smala att se feta ut bara genom att de klär ig i kläder som inte passar dem. Kollade din länk. Färgrannt jo. Men varför skall alla stora mänskor klä sig i tält? De ser ju bara ännu större ut då.

    SvaraRadera