tisdag 11 december 2012

Tiderna förändras. Eller sen tydligen inte.

Hur känner man igen en kung?

Han har slips.

Enligt systersonen, tre bast.

Systersonen skulle vilja ha prinsar och kungar att leka med. Som motvikt till alla prinsessor som hans syster översållas med. Men de lyser med sin frånvaro. Nu senast på smartiesgodisrören. Det fanns prinsessor och bilar att välja mellan. Inte en enda prins. Det fanns Musse och Mimmi Piggar också. Men ingen prins.

Det är så trist med dessa könsuppdelningar. Och alla andra delningar. Allt är så likriktat. Då mina pojkar var små var det Spiderman och Batman. Överallt. Överallt. Överallt. Nu finns de mest på rea. För nu skall man köpa Blixten Mcqueen eller Hello Kitty. Eller disneyprinsessor. Allt annat får man leta efter. Det är otroligt att vi vuxna går med på att KÖPA leksaker som fungerar som REKLAM för Disneyfilmer. Det är helt sjukt. Det handlar ju inte om att EN unge blir betuttad i någon viss figur och att föräldrarna väljer att köpa just den åt hen. Nej. Alla ungar skall nämligen ha sin beskärda del av krääsät. Tills nästa film kommer. Då skall krääsät slängas bort och alla skall få den nya filmens dito. I allt från pennor och gummin, MacDonaldskrääsä och mjukisdjur. Skolväska, sockor, younameit.

Men tänk om man råkat se hujedamej en GAMMAL Disneyfilm och skulle vilja ha, låt säga en Pocahontas? Eller en ännu äldre? Vem har sett en Pinocchioleksak nånstans? Eller en Dumbo?

Och Spiderman och Batman? Hur lämpliga är de som leksaker? Då ungarna ännu inte har ålder att se filmerna? Hur sjukt är inte det?

Om det här könsneutrala ännu. Man blir riktigt beklämd då man läser kommentarerna till Husis artikel om könsneutrala leksakskataloger. Huj. Tänk att man ännu i denna dag är så rädd för att barn skall välja fel leksaker om de får välja själv? Vilka hemskheter kan det leda till? Att alla flickor blir massmördare och alla killar blir homon? Konstigt nog blir inte alla killar massmördare fast de får leka med vapen. Vapnen kunde ju med fördel tas bort från alla leksakskataloger. Forever and ever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar