lördag 2 november 2013

Stackars pojkar, stackars män

Det får man läsa om så gott som dagligen. Hur synd det är om killarna som inte läser lika bra som flickorna. Hur synd det är om dem som på grund av att de läser så dåligt inte klarar sig lika bra i skolan som flickorna. Hur fler och fler kvinnor blir chefer (oftast bara pga kvotering, men det är ju ändå synd om de män som inte får bli inkvoterade på en post där det de senast 2000 åren suttit en man.) Och idag läser man om kvinnan som toppar höginkomsttagarlistan, den första på flera år.

Ja, nog är det synd om killarna. Och männen.

Därför läser vi också allt som oftast artiklar om hur vi måste ändra skolan så att också killarna klarar sig. Så att också de har chans att bli något annat än utslagna. (För införstått blir de ju utslagna om de inte blir chefer. Städare och vårdbiträde kan de ju inte bli. Det är ju för kvinnor. Och så dåligt betalt.)

Så. Nog måste ju skolorna skärpa sig. Annars kanske det blir helt normalt med kvinnliga chefer och kvinniga höginkomsttagare. Och det går ju inte. Vem skall då byta blöjor på åldringarna och vara hemma med barnen?

2 kommentarer: