tisdag 5 mars 2013

Surkärring

Det kan inte bero på vädret, för det började redan innan. Men något är det. Att jag kanske låter syrligare än jag egentligen är. Nån frustration, nånstans. Kanske över att inte hinna skriva det jag egentligen funderar på. För det som är viktigt måste ju välgenomtänkas. Lite störande om man aldrig skriver om det alls sen. För att man inte hann då det var aktuellt. Är ju så dålig på anteckningar även om Anna förärat mig med en ny, härligt pink en i födelsedagspresent. Men har inte fyllt den röda ännu. Som hon också förärat mig. Men är nog på god väg.

Och jo en sak som stör. Att jag inte hinner läsa min fantastiska bokhög. För där finns bara böcker jag vill sjunka in i. Och det stör mig att jag vet att jag inte hinner. Så då väntar jag hellre. Kan inte njuta av små snuttar. Så Lola, Mira och Alva får vänta. Havet får vänta. Och Kaj Korkea-Ahos bok. Och Levengoods. Och Hannele Mikaelas. Tur att jag inte har den ännu. Högen är lite mindre då. För att inte tala om Mammuten. Tror den får hållas borta länge.

Och ja. Nu ser jag ju plötsligt att jag bara har finlandssvenskar i högen. Vad bra. Eller dåligt. Hur man nu ser på saken. Såg förresten Anne Hietanens bokhylla i Min Morgon. Vi tycks tänka lika om Knausgård. Hur barnsligt är inte det?

1 kommentar:

  1. Mammuten bildar en hög i bara sig själv. Roligt med så många finlandssvenska BRA författare. Min bokhög är mindre, Gardell och Korkea-aho. Antar att din hög är slut före min. Mammuten sku antagligen få tjäna som bokstöd i min hylla...

    SvaraRadera