torsdag 14 mars 2013

Sluta

Nu har jag hört ordet ful användas om en och samma person alldeles för många gånger. Också i En varg söker sin podd. På riktigt. Det skall mycket till för att en mänska skall kunna kallas ful. Att se vanlig ut räcker inte. Att vara osminkad räcker inte heller. Att frivilligt låta sig fastna på bild medan man gör fula miner betyder inte att man är ful.

Skärp er. Speciellt folk i mediabranschen. Speciellt folk med inflytande. Så länge ni kallar folk fula är det inte konstigt att normen är normigare än normast på vad som är vackert. Och resten av mänskorna kan dissas till döds. Eller näthatas sådär annars bara.


4 kommentarer:

 1. Alltså, e det hon som e ful eller hon som sagt att nån e ful? Det framkom inte av bilderna...

  SvaraRadera
 2. Det står "om en och samma person" inte av. Så det framkommer i texten. Och hade det varit hon som är ful hade det ju framkommit av bilderna.

  SvaraRadera
 3. Just det, men det var hon ju inte.

  SvaraRadera
 4. Att säga att nån är ful är en högst subjektiv sanning. För att återknyta till Top Model så är de tjejerna ibland gräsligt fula i mina ögon men så vips poserar de i full krigsmålning på en bild och är heljdlöst vackra. Samma tjej men så olik. Så vad är sen vackert och vad är fult?

  SvaraRadera