onsdag 4 april 2012

Gripen och rörd

Jag har absolut inte tid att skriva just nu, men kan inte låta bli. Men det blir kort och råddigt.
Mitt humör är som om jag skulle vara gravid. Allt jag läser får ett lite konstigt skimmer och jag blir gripen och rörd av det mesta. Vissa andra dagar blir jag ju mest bara störd. Nåja.

För det första läste jag i Hbl om den finlandssvenska kvinnan som upprätthåller ett barnhem för flickor i Bolivia. Och jag har redan planerat in ett års tjänsteledighet för mig och min man då barnen är stora och utflugna så vi kan fara som volontärer dit. Eller någon annanstans där vi behövs.

Sen kom Kyrkpressen. Och jag älskar ju faktiskt Kyrkpressen. Det förvånar mig varje vecka att jag blir så glad av att den dimper ner i postlådan. Så hälsningar till församlingen bara, tack för en stunds andlig spis. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför den gläder mig. Men jag tror det har med, he he, andlighet att göra. Inte så mycket med tro, Gud och Bibel. Utan om eftertänksamhet, ett lugn och en ro. De intressantaste texterna handlar nämligen oftast om dem som inte bekänner sig till någon egentlig tro. Men som ändå utstrålar någon sorts, ja, vad skall man kalla det? Andlighet? Det finns förstås en risk att det är redaktörerna som lyckas få in den dimensionen i sina texter, men jag betvivlar det.

Sen är jag ju också intresserad av Bibeln. Har dock inte läst den. Fastnade i att börja rita upp släkkträd. Dårka jag. Men jag har inte gett upp hoppet. Skall börja på nytt nån annan gång. Utan släktträd.

Nåja. Idag var det artikeln om Riki Sorsa och Gabriellas sång som intresserade. Och diskussionen om att stajla till kyrkkaffet. Många intressanta aspekter i den texten. vad betyder t.ex. ordet nött för Karin Erlandssson?

1 kommentar: