onsdag 18 april 2012

Opera för den ovaneOm du är osäker på om du gillar opera och inte har lust att punga ut med alltför mycket pengar bara för att testa har du din chans i maj. Turnén går från Karis (7.5.) och Ekenäs (9.5) via Helsingfors (10.5) och Borgå (11.5) till Östergötland (16-18.5) och Oskarshamn (20.5). 

Efter förra årets kritikerrosade turné återkommer Raseborgs operaförening med en ny uppsättning, en helkväll med två operor och lysande artister från Sverige och Finland.

”Den Starkare” av August Strindberg (d. 1912) med musik av Hugo Weissgall (f. 1912). Opera i en akt där den stumma rollen gestaltas av en dansare. Vad rör sig i de två kvinnornas inre? Är det allt som uttrycks i ord eller gester? Ett typiskt Strindbergdrama med oviss utgång. Operan uppförs på svenska. Stella Scott, sopran; Maria Naidu, dansare.

”L’Enfant Prodigue” av Claude Debussy (f. 1862) som handlar om den förlorade sonens återkomst till fadershuset efter ett liv i sus och dus. I skön musik beskrivs moderns saknad efter sonen och till slut en återkomst i kärlek och förlåtelse. Operan uppförs på franska.
Eva Comét, sopran; Markus Nykänen, tenor; Antti Pakkanen, baryton.
Pianist, ackompanjatör i båda operorna, Laura Havu.

Föreställningens längd är ca 1,5 timme inkl. paus. Biljetterna kostar 17 € (inkl. serv. avg) och dessa fås från Luckan tfn 0440170176  eller biljett.fi samt vid dörren en timme innan föreställningens början.

Arr. Raseborgs Operaförening r.f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar