tisdag 16 augusti 2016

Saknad

Det är mycket man kan sakna. Situationsdiktaren till exempel. Den hon var en gång. Den tid hon hade en gång. Den ickesaknad hon hade en gång.

Har tänkt på henne ibland och allt oftare på senare tid. Och på ett specifikt inlägg som jag inte vågar läsa. Än.

Men. Idag slank jag in här. Bara för att jag kommenterade ett inlägg hos Maria. Det känns betydelsefullt på något sätt. Av ingen orsak alls. Men att jag ändå läste något av vad hon en gång var. Situationsdiktaren. Och kan inte låta bli att uppdatera boklistan i hennes nästsista inlägg. För Situationsdiktaren var jag. Kanske är hon ännu? Blir hon ännu? Jag.

Hursomhelst, uppdateringen:

Böcker jag inte läst
Anaché
Maresi
Knausgårds (ingen)
Hägring 38
Shadesen of Gray (ingen, nu = en)
Minkriket
Ödesgudinnan

Lola upp och ner (den med det nya slutet)
Maria Åkerblom
De där sista delarna av Mammutjägarna eller vad de heter (Av Jean M. Auel. Man vill ju veta hur det går? Att får hon återse sin son? Men orkar man sen ändå ta upp den tradiga följetongen från 20 år tillbaka i tiden? Har förresten den sista boken kommit ut redan?

Böcker jag inte hunnit läsa, endast påbörjat
Kvinnostaden
Svulten
Gräset är mörkare...
Underfors (Fast min man började i alla fall, så den är inte riktigt oanvänd. Tillägg 2016: Även min son har läst den)
Vackra mänskor


Och sen ännu. 
Har jag funderat på vilka författare jag ännu borde bjuda in till Bokkalaset nästa år. Det är redan runt 10 som tackat ja. (Roligt, och mycket varierande skara) Och även författarinbjudningarna till Bokkalaset 2016 har gått. Men om du har nån favorit som du skulle vilja se i Ekenäs 2017 så är det bara att ropa hepp. Så länge det håller sig till arbetstemat Naturligt. Och helst skall författaren ha en ny bok på kommande. 
Som jag alltså också kommer att vilja läsa.

3 kommentarer:

 1. Hej. Välkommen tillbaka. Om du vill.
  Jag kan låna dig sista delen av Mammutjägarna på engelska. Det är bland det sämsta jag nånsin läst. Var de alla så där dåliga? Jag minns inte. Den var riktigt HEMSK, på ett sätt som nästan blev njutbart.

  SvaraRadera
 2. Förstår det där med att det hemska kan bli njutbart. Och jo jag tror nog de alla var lina dåliga. Fast jag har trott att det var översättningen som var dålig. Lånar gärna. Om den blir läst är ju en annan fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan fast få den... Läser nog aldrig om eländet.

   Radera